shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Single Blog Title

This is a single blog caption

Drie Alblasserdamse vrienden maken EK-lied

REGIO-VOETBAL – ALBLASSERDAM • De drie Alblasserdamse vrienden Niels van Zwienen, Chaïm Uvero en Stefan Boom hebben een EK-lied geschreven. Het feestnummer Allez Allez Allez is opgepikt door landelijke media.about:blankhttps://acdn.adnxs.com/dmp/async_usersync.html

“We hopen natuurlijk dat ons lied in stadions gedraaid zal worden en straks bij de huldiging van het Nederlands Elftal te horen zal zijn op het Museumplein, als ze kampioen worden”, vertelt Chaïm. Met een knipoog. Want het is allemaal begonnen als een grote grap.

“We zaten met elkaar in de kroeg, waar elk goed verhaal begint; in Blieck’s Point. Met een paar biertjes op dachten we dat we best een feestnummer zouden kunnen scoren. We zijn toen wat gaan rondkijken en zagen dat bij een lied in Liverpool de fans daar helemaal losgingen. Zoiets wilden we ook maken.”

Clip
Eén van de vrienden is zanger in een band en een andere vriend lieten ze ‘invliegen’ om de muziek te verzorgen. “De tekst is niet zo moeilijk om te maken met een paar biertjes op”, lacht Chaïm.

Daarna hebben Niels, Chaïm en Stefan hun netwerk gebruikt om familie en vrienden mee te laten doen aan de clip. “Nadat we het op Youtube hadden geplaatst, kwam die binnen vier dagen op Spotify en nu hebben we zelfs landelijke aandacht gekregen via Hart van Nederland. Echt te gek!”

Ondanks dat Chaïm en zijn vrienden het nummer Allez Allez Allez een uit de hand gelopen grap noemen, hopen ze stiekem op een hit. “De Oranjekoorts breekt nu uit en met de landelijke aandacht die we gehad hebben, kan het zo maar alle kanten uit gaan.”

Optredens
Aan hun marketing kan het in ieder geval niet liggen. Ze zijn met bandnaam ‘Juichen!’ actief op social media, hebben ook een eigen website en proberen onder de radar wat contacten te leggen in muzikaal Nederland. Er liggen de komende weken optredens in Sliedrecht en Alblasserdam in het verschiet.

“Maar de belangrijkste boodschap van het nummer is dat je vooral jezelf niet al te serieus moet nemen en dat het goed is om met elkaar lol te maken”, vertelt Chaïm tot besluit. “We hebben ons door corona lang stil moeten houden, dus nu er weer wat kan, moeten we de gelegenheid grijpen om een feestje te maken!”

Leave a Reply